Vitamina D

Un nutrient solubil în grăsimi, vitamina D este fundamentală pentru o bună stare de sănătate. De asemenea, aceasta ajută organismul să absoarbă eficient calciul, lucru esențial în sănătatea oaselor și a dinților.

În urma unor studii și descoperiri recente, specialiștii recomandă tuturor adulților să discute cu medicul lor despre suplimentarea cu 1000 UI de vitamina D zilnic în timpul toamnei și a lunilor de iarnă. În plus, persoanele care prezintă un risc mai mare de a avea niveluri scăzute de vitamina D trebuie să ia în considerare administrarea zilnică a 1000 UI de vitamină D pe tot parcursul anului. Între persoanele cu risc, sunt incluse:

  • Vârstnici
  • Persoanele cu piele întunecată
  • Oameni care petrec mult timp în interior
  • Persoanele care folosesc creme solare cu factor ridicat de protecție sau cele care își feresc mereu pielea de soare

Despre Vitamina D

Vitamina D este cunoscută sub numele de „vitamina soarelui”, deoarece este produsă în organism când lumina UVacționează asupra pielii. Vitamina D se găsește în principal în două forme: vitamina D2 – derivată din material vegetal, și vitamina D3 premium – aceeași formă pe care organismul nostru o produce în mod natural atunci când este expusă la soare și este mai absorbabilă. Foarte puține alimente conțin în mod natural vitamina D, în timp ce hainele grele, vremea înnorată și evitarea soarelui pot inhiba producția de vitamina D din organism.

Articole recomandate

Prin ce se diferentiaza Jamieson

Care este scopul nostru? La Jamieson, lider pe piata canadiana in categoria de suplimente alimentare, se iau intotdeauna deciziile corecte atat pentru clientii cat si pentru pacientii din intreaga ...

Citește tot articolul

Adevărul despre siguranța expunerii la soare

Este plină vară și privești încântată pe fereastra, vezi soarele strălucind și te gândești: "Ce zi minunată să fac o plimbare și să mă bucur de cafeaua mea cu gheață pe terasă". Fă...

Citește tot articolul

Esential pentru sanatatea ficatului tau!

Stilul de viata alert presupune si un val de provocari, iar de cele mai multe ori incapacitatea organismului de a se adapta are un efect negativ asupra unui organ esential: ficatul. Considerat “un ...

Citește tot articolul